Ник Кирьос показа напълно различно лице през изминалия сезон, по

...
 Ник Кирьос показа напълно различно лице през изминалия сезон, по
Коментари Харесай

Кирьос: За пръв път съм сред фаворитите за трофея; ако спечеля Шлем, ще се откажа

 

Ник Кирьос сподели изцяло друго лице през миналия сезон, по време на който съумя значително да оправдае упованията, които му се разпореждаха още от тийнейджърските години. В началото на годината 27-годишният австралиец се бе свлякъл до 134-тата позиция в международната класация, само че след това методът му към тениса доста се промени в положителна посока, което неотложно докара до триумфи за канбереца, а точно постигане до финала на Уимбълдън и нанагорнище до №22 в света. 

През 2022-ра австралиецът купата на двойки на Аустрелиън Оупън дружно със своя другар Танаси Кокинакис, а сега наподобява насочен да стори това и в конкуренцията поединично, в случай че съдим по едно от последните му изявленията преди началото на тазгодишното Открито състезание на Австралия:

" Аз съм един от най-хубавите играчи в света, тъй че сигурно ще стартирам не единствено Australian Open, само че и който и да е различен шампионат с огромна доза убеденост. Този ​​път е малко по-различна спрямо преди, защото в момента съм един от любимците. Обикновено съм измежду тези тенисисти, за които се счита, че е допустимо да поднесат някоя изненада, само че не и да доближат прекомерно напред. Тази година обаче е друго, тъй като след миналия сезон, знам, че съм измежду любимците, което е изцяло ново възприятие за мен.  Това е първият път, когато в действителност вземам участие в Шлем с мисълта, че съм един от хората, които в действителност могат да завоюват трофея. Не знам какво ще усещам, когато изляза на корта.

По принцип нямам какво да изгубвам и просто върша шоу, само че в този момент би трябвало да се опитам в действителност да намеря баланс. 14-те дни, които са нужни, с цел да спечелиш едно от тези неща, не са лесни. Очевидно е, че мога да го направя, само че има и доста други, които също са способни ", сподели международният №21.

Попитан дали би се отдръпнал, в случай че завоюва купа от Големия шлем на сингъл, както бе загатнал преди, австралиецът отговори: " 100 %! Тенисът изисква много тренировки и доста работа. Имам желанието просто да мога да хапвам каквото желая и да пия каквото желая, да се отпусна. Начинът на живот на професионалните тенисисти е доста сложен.

Отдадеността, която тези момчета демонстрират ден след ден, е впечатляваща. Направих малко от това през предходната година и имах страховит сезон, по време на който показах, че към момента съм един от най-хубавите. Ще се опитам и се надявам да го направя и тази година, само че ще бъде мъчно ", приключи роденият в Канбера играч.

Nick Kyrgios when asked if he would retire if he won a Grand Slam singles title: " 100 per cent! It is a lot of training and a lot of work. I just want to be able to eat whatever I want and drink what I want to drink, and just relax. It is a hard lifestyle. "
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР